Tuňáková
Suroviny: tuňáková konzerva (v oleji nebo ve vlastní šťávě), půlka cibule, jedna sterilovaná okurka, pomazánkové máslo, lžička plnotučné hořčice
Cibuli a okurku nadrobno nakrájíme a společně s tuňákem, máslem a hořčicí zamícháme. Můžeme trochu přisolit.
Česneková
Suroviny: dva stroužky česneku, 150 g eidamu, pomazánkové máslo
Sýr najemno nastrouháme, česnek prolisujeme a všechno smícháme s pomazánkovým máslem.
Mrkvová
Suroviny: dvě střední mrkve, půlka cibule, lučina
Mrkev najemno nastrouháme, cibuli nadrobno nakrájíme a vše smícháme s lučinou.
Vajíčková
Suroviny: 2 vařená vejce, 150g eidamu, 150g šunky, půlka cibule, pomazánkové máslo, lžička hořčice
Vajíčka, sýr a šunku nahrubo nastrouháme, cibuli nadrobno nakrájíme, vše smícháme s pomazánkovým máslem a lžičkou hořčice.